Last van haaruitval tijdens of na je zwangerschap?
Tips: voor het meeste kans op zoveel mogelijk behoud!

Home > Oorzaken van haaruitval > Haaruitval na of tijdens zwangerschap

Ruim 50 jaar specialist in haaroplossingen bij haaruitval

Heb je last van overmatig haaruitval tijdens of vlak na je zwangerschap? Op deze pagina vind je waarom overmatig haarverlies kan optreden, wanneer het kan optreden, hoe lang je er last van kan houden en geven we tips over hoe je effect van je zwangerschap op de kwaliteit van je haar zoveel mogelijk kan beperken.

Wil je hulp of advies? Dan kijken we uiteraard graag met je mee en helpen we jou bij het zoveel behouden van jouw haar en de kwaliteit hiervan.

Haaruitval na of tijdens de zwangerschap

Waarom verlies je, soms in extreme mate, haar na of tijdens de zwangerschap? Hier is maar één antwoord op hormonen! Hormonen hebben veel invloed op ons haar en helaas hebben zwangerschapshormonen hier geen uitzondering in.

Wanneer krijg je last van haaruitval na of tijdens de zwangerschap?

Vaak begint het haaruitval na de zwangerschap. Omdat de zwangerschapshormonen het natuurlijke cyclus (groeifase, overgangsfase, rustfase en dan haaruitval) in de war schoppen kunnen de fases veranderen. Tijdens de zwangerschap neemt de oestrogeen toe hierdoor krijg je een volleren bos met haar. Omdat na de bevalling het oestrogeen af neemt begint dan vaak het haarverlies. Ook kan het te maken hebben met de stress denk hierbij aan korten nachten, borstvoeding, de bevalling dit ervaart je lichaam vaak als stress.

Hoe lang blijf je last houden van overmatig haarverlies?

Het haarverlies na de bevalling zijn vaak de haren die langer vast zijn gehouden tijden de rustfasen door het hormoon oestrogeen. Omdat je lichaam ook stress ervaart bij het krijgen van een kindje gaan er wat extra haren verloren de eerste periode. Zodra je hormoonhuishouding, stress, borstvoeding, vermoedheid enzovoort weer in balans zullen de haren zich ook weer gaan herstellen. In sommige gevallen kan het haaruitval blijven of is het haar blijvend dun. Neem in dit geval contact op met de huisarts het kan namelijk zijn dat je vitamines zoals B en D te laag zijn.

Tips: om haarverlies te beperken

Helaas is het niet zo dat je extreem of overmatig haaruitval tijdens of na de zwangerschap kan tegengaan. Wel kan je het effect zoveel mogelijk beperken. Zorg tijdens je zwangerschap en na de bevalling daarom voor een gezond en gevarieerd eetpatroon. Hierdoor verbetert de volheid en glans van je haar en kan het verlies worden beperkt. Ook bepaalde vitamines (A, C, B6, B8 (biotine) en B12) zijn goed voor het haar.

Beetje hulp nodig om de juiste voeding en hoeveelheid binnen te krijgen?

Ter aanvulling zou je onze Bao-Med Voedingssupplement kunnen gebruiken. Deze zijn goed voor je haar, huid en nagels. Het hoofdbestandsdeel van het product is het Baobab poeder uit Zuid-Afrika en is extra verrijkt met Biotine, Zink & Foliumzuur om zo de ideale mix te creëren voor sterker haar, huid & nagels.

Dit voedingssupplement is zowel bij ons in de salon verkrijgbaar als online in onze shop.

Prijs: 23,95 (verkrijgbaar in de salon en online)