Last van haaruitval door stress?
Lees hier wat je er tegen kan doen!

Home > Oorzaken van haaruitval > Haaruitval door stress

Haaruitval door stress

Last van overmatig haaruitval en geen idee wat hiervan de oorzaak is? Dan is de kans aanwezig dat, wanneer je stress ervaart of andere symptomen van stress hebt, stress ook de oorzaak vormt van het haarverlies.

Stress is namelijk een veel voorkomende oorzaak van haaruitval, maar hoe herken je dit c.q wat zijn de symptomen? Is het tijdelijk aard? En wat is er tegen te doen?

Hoe herken je haaruitval door stress?

Om vast te stellen of het overmatig uitvallen van je haar door stress wordt veroorzaakt adviseren wij allereerst contact op te nemen met je huisarts. De huisarts zal vervolgens samen met jou alle stappen doorlopen om te achterhalen wat de oorzaak is en kan aan de hand daarvan vaststellen of er sprake is voor haaruitval door stress en wat het beste behandelplan is.

Een tijdelijke vorm van haaruitval

Gelukkig, hoe vervelend ook, is deze vorm van haarverlies in de basis tijdelijk van aard. Dat wil zeggen dat wanneer de kern van de oorzaak van stress wordt aangepakt er uiteraard ook direct aan de bestrijding van de symptomen, zoals overmatig haaruitval, wordt gewerkt. De duur van de haaruitval en het herstel zijn dan ook volledig afhankelijk van hoe snel en effectief het probleem kan worden aangepakt en verholpen.

Tips:

 

Wat kan je er tegen doen?

Naast het verhelpen van het kernprobleem van stress an sich zijn er aantal voor de hand liggende dingen die je kan doen om het stressgevoel zoveel mogelijk te reduceren zoals zorgen voor een goede nachtrust, voldoende ontspanning en een goede houding.

Er zijn echter ook een aantal aanvullende dingen die je kan doen om de impact te verkleinen en het herstel te bevorderen.

Voor een optimale conditie van de hoofdhuid:

  • Hoofdhuidmassage (kan ook ontspannend werken)

Voor een optimale conditie van het haar: