Haarwerk, pruik of haarstuk aanschaffen?
Wij nemen de zorg van de financiële afhandeling graag van je over

Home > Vergoeding & prijzen haarwerken

Vergoeding haarwerken & pruiken

De aanschaf van een pruik of haarwerk kost geld, zeker enkele honderden euro’s. In de basis verzekering wordt een deel vergoed door de zorgverzekeraars. Ben je aanvullend verzekerd dan 

Wij regelen de papieren romslomp voor u!

Bij Cocorico krijgt u de maximale vergoeding!

Cocorico is door alle zorgverzekeraars gecontracteerd dit betekend dat u maximale vergoeding krijgt als u bij ons een haarwerk (pruik) of haarstuk afneemt. Wij nemen de zorg van de financiële afhandeling graag van u over en regelen de papieren rompslomp direct met uw verzekeraar. Het verzekerde bedrag wordt rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar zodat u alleen de eventuele eigen  bijdrage hoeft af te rekenen.

Vergoeding basisverzekering 2023

Vanuit de basisverzekering wordt in 2023 voor iedereen tot maximaal €454,50 euro van een pruik of haarwerk vergoed. Dat is dus voor iedereen gelijk. Uw aanvullende verzekering is dan bepalend voor het bedrag wat u nog extra vergoed krijgt. Haarwerk vergoeding van 2024 is inmiddels ook bekend het basis bedrag is €465 euro. Dit is dus een verhoging van €10,50!

Vergoedingen aanvullende verzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je vaak ook nog recht op een aanvullende vergoeding voor je haarwerk of haarstuk. Hieronder een de aanvullende vergoedingen van een aantal van de zorgverzekeraars in 2024.

VerzekeraarAanvullende verzekeringAanvullende vergoeding haarwerk
Zilveren Kruis3 sterren€100,-
4 sterren€200,-
CZBasis, Plus, Top en 50+€75,- (allen)
OHRAExtra Aanvullend€250,-
Uitgebreid€500,-
MenzisExtra Verzorgd 1 €100,-
Extra Verzorgd 2 €200,-
Extra Verzorgd 3 €300,-
Nationale – NederlanderExtra €200,-
Compleet €500,-
HemaAanvullend 2€300,-
Aanvullend 3€300,-

Staat je verzekering er niet bij? Of heb je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wanneer je bij ons in de salon bent, bijvoorbeeld tijdens een vrijblijvende kennismaking, kunnen wij dit uiteraard ook even voor je nakijken.

Vergoedingen voorgaande jaren

Bekijk middels de onderstaande links onze meest recente berichten omtrent vergoedingen en om de vergoedingen van afgelopen jaren nog eens in te kunnen zien.

Prijsindicatie haarwerk of pruik

De prijs van een haarwerk, haarstuk en pruik is van veel verschillende zaken afhankelijk. Om je toch een beeld te geven van waar je ongeveer aan moet denken bij het aanschaffen van een haarwerk of haarstuk bij Cocorico, hieronder een prijsindicatie per type:

Type haarwerkPrijs (indicatie)
Machinaalv.a €600,-
Monofilamentv.a €800,-
Met lace frontv.a €850,-
Handgeknooptv.a. €1000,-
Echt haarv.a. €2000,-
Maatwerkop aanvraag

Vragen over vergoedingen voor of prijzen van haarwerken?

Nog aanvullende vragen? Neem dan gerust even contact met ons op!