Cocoirco-pruiken-haarwerken

Meer informatie ontvangen?
Neem contact met ons op >

 

 

Cocorico Erkend Haarwerk specialist

 

 

 

 

 

 

 

Een haarwerk dragen in de zomer? 6 handige tips!


 

Wat fijn de zomer komt al om de hoek kijken massaal gaan we met z’n alle de eerst zonnestralen oppikken. Om een mooi kleurtje op te doen en wat extra vitamine D op te vangen. Helaas verkleurt niet alleen je huid maar ook je haar en dus ook je haarwerk. Een haarwerk wordt vaak wel wat lichter soms zelfs wel een paar tinten en wat valer van de zon. Wij hebben 6 tips om te zorgen dat je haarwerk zo mooi mogelijk blijft, voorkomen doe je het helaas niet helemaal.

Tip 1 : Draag een hoed over je pruik of haarstuk

Zet over je haarwerk een hoed zo voorkom je dat de zon direct op het haarwerk schijnt ook is een hoed fijn om verbranding in het gezicht te voorkomen. Vind je een pruik of haarstuk en een hoed samen te warm doe er dan een mutsje onder als de hoed groot genoeg is hoeft er misschien helemaal niks onder.

Tip 2: Spray je haarwerk in met een speciale conditioner

Bij Cocorico verkopen wij een 2-1 spray die het haarwerk mooi houd doormiddel van een extra beschermlaagje ook zit hier een UV filter in. In de conditioner van ons eigen merk zit ook een UV filter die ook helpt tegen verkleuring.

Tip 3: Vezorg je haarwerk met een balsem of haarmasker na het zwemmen

Chloor en zout is funest voor je haar en haarwerk, het droogt je haar heel erg uit en het verkleurd er van. Natuurlijk kan je er wel mee zwemmen maar verzorg het haarwerk wel heel goed er na. Goed uitspoelen wassen en een verzorgende balsem of haarmasker gebruiken. Dit is erg belangrijk omdat het haar van binnen uit niet meer gevoed wordt.

Tip 4: Bewaar je oude pruik of haarstuk als reserve

Doe het oude haarwerk nooit gelijk weg, deze kan namelijk heel goed van pas komen op vakantie. Omdat deze waarschijnlijk toch niet meer op zijn mooist is kan deze wel in de zon gedragen worden of in het water.

Tip 5: Draag een mutsje

Aangezien een haarwerk best warm kan zijn in de zomer adviseren wij om mutsjes te dragen dit geeft veel meer verkoeling. Bij Cocorico verkopen wij speciale mutsjes deze bestaan voor 98% uit katoen of bamboo en 2% uit elastine. Ook hebben wij mutsjes waar sjaals aan vast zitten dit draagt ook erg comfortabel met warm weer.

Tip 6: Draag een band met haar (toupim)

Mocht alleen een mutsje een beetje kaal zijn dan zijn er bij ons ook banden met haar verkrijgbaar. Dit zijn haarbanden waar een pony aan zit en die haar in de nek hebben maar de rest van het hoofd is bloot (dit noemen we een toupim).