Home

Voor een ieder met
haaruitval of haarproblemen

Voor wie een haarwerk?

Iedereen kan een haarwerk dragen. Cocorico is echter gespecialiseerd in haarwerk als medische oplossing. Wij hebben een grote voorraad mooie niet van het eigen haar te onderscheiden haarstukken en pruiken, speciaal voor mensen met haarverlies door:

  Chemotherapie

  Omdat kankercellen de eigenschap hebben om snel te delen, is chemotherapie zo ontwikkeld deze cellen te vernietigen of te vertragen. Helaas wordt er geen onderscheid gemaakt tussen niet gezonden cellen en gezonden cellen. De cellen die in onze haarzakjes voor de haargroei zorgen zijn ook snel delende cellen dit veroorzaakt de haaruitval.

  Bestraling

  Alleen als de hoofdhuid wordt (mee)bestraald, kan het haar op uw hoofd uitvallen. Het haar valt uit binnen 2 tot 3 weken na het begin van de bestraling. Haaruitval is meestal tijdelijk en herstelt weer na een paar maanden. Heel soms is het blijvend.

  Beschadiging van de huid.

  Denk hierbij aan verbranding, infectie, straling of chemische verwonding.

  Alopecia:

   Alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid)

   Deze kaalheid wordt veroorzaakt door de gevoeligheid van de haarzakjes van het (mannelijke) hormoon dihydroxy-testosteron. Mannelijke kaalheid is een onomkeerbaar proces haar dat weg is blijft weg. Bij vrouwen komt alopecia androgenetica meestal tot uiting door een dunnere haarinplant, vaak dominant op de middellijn van het hoofd.Alopecia androgenetica is strikt genomen geen ziekte of aandoening, maar wordt beschouwd als een verouderingsverschijnsel en is grotendeels erfelijk.

   Alopecia areata (pleksgewijze haaruitval)

   Alopecia areata begint met grote of kale plekken op het hoofd. Die plekken kunnen zich uitbreiden over de rest van het lichaam. Ook worden vaak de wimpers en wenkbrauwen aangetast. Er zijn verschillende gradaties van alopecia areata.
   1) Alopecia areata: is de ‘pleksgewijze’ kaalheid, die zich overal op het lichaam kan voordoen.
   2) Alopecia totalis: vooral het hoofdhaar groeit niet meer.
   3) Alopecia universalis: er is volstrekt geen haargroei meer te bespeuren.

   Alopecia diffusa (overmatige haaruitval)

   Een voor veel mensen bekend verschijnsel is een onverwachte overmatige haaruitval. Er is dan mogelijk sprake van tijdelijk haarverlies. De haaruitval vindt dan plaats over de hele hoofdhuid en niet, zoals bij alopecia areata, pleksgewijs. Alopecia diffusa kan het gevolg zijn van een ernstige ziekte met hoge koorts, of door geneesmiddelen.

   Alopecia cicatricialis (litteken weefsel)

   Alopecia cicatricialis is een vorm van kaalheid die optreedt door littekenvorming op de (hoofd)huid. Omdat op het littekenweefsel geen haargroei plaatsvindt, ontstaan er kale plekken, afhankelijk van de omvang van de littekens.

Ook voor  transexuelen, travestieten en transgenders hebben wij goede vervanging van het eigen haar. Black hair behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Kortom: voor iedereen met haaruitval of haarproblemen is er een passende oplossing.