Vervangend haar dat je eigen haar
zo goed mogelijk benadert

Maatwerk pruik haarwerk producten BR

Home > Haaroplossingen > Pruik op maat

Haarwerk, Toupet of pruik op maat

Op zoek een haarwerk dat uw eigen haar zo goed mogelijk benadert en volledig aansluit op je wensen? In dat geval is een pruik op maat laten maken de beste oplossing.

Of het nu gaat om een compleet haarwerk, een haaraanvulling of een klein plekje dat gecamoufleerd moet worden, bij Cocorico krijg je deskundig advies en slaag je gemakkelijk.

Een pruik volledig naar wens en met de perfecte pasvorm in 3 stappen

Bij een haarwerk op maat doorlopen we samen met jou 3 stappen en gaan we als volgt te werk:

Stap 1 – Een vrijblijvende afspraak

Allereerst gaan we in vrijblijvende afspraak na wat de best passende oplossing is voor jouw persoonlijke situatie. Hierbij kijken we o.a. naar:

 • De aanleiding van je bezoek. Denk hierbij aan de aard c.q. de vorm van het haaruitval. Is het een tijdelijke vorm of gaat het permanent haarverlies? De staat van het eventuele eigen haar etc.
 • Je wensen en eisen ten aanzien van de pruik.
 • Een oplossing passend bij het gewenste budget

Stap 2 – Een mal voor de perfecte pasvorm van je haarwerk

Nadat we gezamenlijk hebben vastgesteld dat een haarwerk op maat daadwerkelijk de beste oplossing voor je is, starten we met het maken van een mal van je hoofd. Dit doen we om een perfecte afspiegeling te krijgen van de vorm en de omtrek van je hoofd om daarmee vervolgens de perfecte pasvorm van je pruik te realiseren.

Stap 3 – Bepaal alle eigenschappen en zet de pruik volledig naar je eigen hand

Vervangend haar moet je eigen haar natuurlijk zo goed mogelijk benaderen, daarom werkt Cocorico met verschillende soorten haar. Je kan kiezen voor synthetisch haar of echt haar uit verschillende kwaliteitsklassen. Het resultaat zal niet van je eigen haar te onderscheiden zijn.

Om het haarwerk of de toupet vervolgens precies zo op maat te laten maken zoals jij dat wilt, bepaal je samen met je haarwerk adviseur volledige de samenstelling ervan. Wat betekent dat we samen met jou kijken naar al je wensen wat betreft:

 • de lengte van het haar
 • de coupe van het haarwerk
 • de krulsterkte
 • de kleur van het haar
 • het type binnenwerk
 • het materiaal (echthaar/kunstvezel)
 • de bevestigingsmethode
 • Etc.

Bij maatwerk heb je dus volledig controle over de eigenschappen van de pruik, zelfs tot aan de plek van de kruin en de scheiding aan toe. Dit maakt dat wanneer je kiest voor een pruik op maat je straks eigenaar bent voor een uniek haarwerk passend bij jouw wensen en in harmonie met je persoonlijkheid.

Meer weten over een pruik op maat?

Wil je nou meer weten over een pruik of haarstuk op maat? Neem dan gerust even contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak!

Vrijblijvende afspraak maken   of   Neem contact op