Cocoirco-pruiken-haarwerken

Meer informatie ontvangen?
Neem contact met ons op >

 

 

Cocorico Erkend Haarwerk specialist

 

 

 

 

 

 

 

‘Uiterlijk door ziekte veranderd’ – Stad Amersfoort


Maandag 10 oktober zijn wij weer vrijwilliger bij Look Good Feel Better in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort.
(zie team Amersfoort hieronder op de foto)
foto van Cocorico Erkend Haarwerkspecialist. — bij Meander Medisch Centrum.

Amersfoort* “We begonnen met vier workshops in 2010”, zegt Linda Groot verpleegkundig consultant oncologie van Meander Medisch Centrum in Amersfoort.
Zij organiseert de workshops in samenwerking met de landelijke stichting look Good Feel Better. “Dit jaar hebben we er acht” Het ziekenhuis biedt patiënten met kanker deze gratis workshop aan met advies en praktische informatie over uiterlijke verzorging tijdens of na de behandeling. “Als verpleegkundige zie ik hoe goed dit mensen doet”, zegt Groot. “Door de ziekte en de behandelingen kan het uiterlijk behoorlijk veranderen. Een goed verzorgd uiterlijk geeft zelfvertrouwen. En als je je goed voelt, kun je ook meer aan.”

De vrijwilligers die de workshop geven zijn allemaal schoonheidsspecialisten, visagisten en haarwerkspecialisten. De meeste deelnemers hebben borstkanker en zijn vrouw, hoewel de workshops zeker ook voor mannen mogelijk zijn. Groot: “De kracht is die van lotgenoten. Niet iedere kankerpatiënt wil daarvoor naar een patiëntenvereniging. Hier is de aanleiding anders en dat maakt het contact ongedwongen.” De locatie is geen salon of een ruimte elders, maar in het Meander. Groot: “Een bewuste keuze. Dat we patiënten ook iets leuks bieden, als ze naar het ziekenhuis komen. De workshops Look Good Feel Better in Meander zijn op 14 maart, 18 april, 23 mei, 4 juli, 29 augustus, 10 oktober en 21 november. Ook ziekenhuis Tergooi biedt patiënten workshops Look Good Feel Better.

Bron: Stad Amersfoort