Kaalheid bij vrouwen nog steeds groot taboe


Bijna een kwart van de inwoners uit Amersfoort en Hoogland lijdt aan ernstige haaruitval.

Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is een groot taboe. Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven zelden over hun probleem te praten. Met de ‘Dag van het Haarwerk’ op woensdag 9 oktober willen erkende haar-werkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten, het taboe doorbreken. Want er zijn goede behandelingen voor haarproblemen. En er zijn oplossingen voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn.

Veel behoefte aan deskundig advies
Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan haar- of hoofdhuid problemen te hebben en bijna 65% geeft aan hierover niet door zijn of haar kapper te worden geadviseerd. Bijna een kwart (21%) van alle Nederlanders heeft last van haaruitval en blijvende of tijdelijke kaalheid. Het gaat dus om heel veel mensen. Een deskundig advies is essentieel en kan veel ellende voorkomen. En er zijn professionele oplossingen voor ieder haarprobleem.

Gevoel van schaamte
De cijfers zullen voor de inwoners van Amersfoort en Hoogland niet heel anders zijn. Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem, al is het taboe om erover te spreken bij vrouwen het grootst. Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen bij vrouwen vaak voor schaamte. Die schaamte weerhoudt hen ervan hulp te zoeken en ze weten niet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van behandelingen en van haar-werken. Vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven hierdoor bestaan. Met de Dag van het Haarwerk willen wij, de erkende ANKO haarwerkspecialisten, hiermee definitief afrekenen.”

Amateurs belemmeren goede hulp
Erkende haarwerkspecialisten herken je aan de SEMH en/of ANKO-certificering. Zij worden meerdere keren per jaar bijgeschoold en weten alles over behandeling, producten en het aanmeten van haarwerken. Bij werk van amateurs kun je zien dat iemand een pruik draagt, maar bij haarwerken die gemaakt zijn door professionals zie je dat niet. Bij Cocorico Erkend Haarwerkpecialist krijg je persoonlijke aandacht en de beste kwaliteit. En omdat we erkend zijn door SEMH en de ANKO heb je ook recht op een optimale vergoeding van je zorgverzekeraar. Dat is toch mooi meegenomen!”

Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende (gratis) afspraak. De koffie staat altijd klaar…. :)

Tot ziens bij ons in de salon.
Groetjes Anouk