Cocorico echt haar vs synthetisch haarwerk – Zicht opWaarom een haarwerk of haarstuk?

Iedereen kan een haarwerk dragen. Cocorico is echter gespecialiseerd in haarwerk als medische oplossing. Wij hebben een grote voorraad mooie, niet van het eigen haar te onderscheiden haarstukken en pruiken. Voor mensen met haarproblemen of haarverlies door bijvoorbeeld chemotherapie, bestraling of verschillende vormen van alopecia.

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt uit verschillende modellen haarwerken kiezen. De belangrijkste keuze begint bij het materiaal. Wil je een haarstuk van natuurlijk haar, of kies je liever voor synthetisch? Voor het maken van de juiste keuze kun je hier de voor- en nadelen lezen van synthetische haarwerken.

Haarwerk van echt haar

Haarwerken die gemaakt worden van echt haar, zijn over het algemeen wat duurder. Veel mensen kiezen voor echt haar vanwege de natuurlijke uitstraling. Echt haar kun je met bijvoorbeeld een krultang of rollers vervormen. Hierdoor kan je het makkelijk met  het eigen haar stylen en in model brengen.

Voor mensen die niet gewend zijn hun haar te stylen, kan een haarwerk van echt haar een minder aantrekkelijke keuze zijn. Het haar moet na iedere wasbeurt opnieuw in model gebracht worden. Het gewicht van natuurlijk haar is zwaarder dan het gewicht van synthetisch haar. Een pruik met lang haar kan daarom minder comfortabel aanvoelen.

Haarwerk van synthetisch haar

Dankzij de laatste technieken op het gebied van synthetisch haar, is dit haar bijna niet meer van echt haar te onderscheiden. Je ziet bijna geen verschil met echt haar en synthetisch haar het voelt ook natuurlijk aan. Synthetisch haar heeft weinig onderhoud nodig. De haarwerken van synthetisch haar zijn zeer trendy en modieus. Het synthetische haarwerk heeft vaak weinig aanpassing nodig. Synthetische haarwerken vind je in alle modellen, en in alle kleuren. Het gewicht van synthetisch haar is lichter dan het gewicht van echt haar. Dit maakt het dragen van synthetisch haar bijzonder comfortabel.

Synthetisch haar is erg gevoelig voor hitte hierdoor is het niet mogelijk om een föhn, warmterollers of krultang te gebruiken. Het is ook niet mogelijk om synthetisch haar te verven. Synthetisch haar gaat vaak in de nek pluizen of vervilten.

Keuze voor echt haar vs synthetisch haar

Eigenlijk is de keuze heel persoonlijke het is maar net waardoor je, je prettig voelt. Is het eenmalig of blijvend? Wil je er meerderen of één? Wil je graag elke ochtend je haar doen of juist liever niet?

Wie ik ben?

Ik ben Anouk Herngreen kapster met specialisatie op het gebied van haarwerken & haarstukken. Ik voer deze passie uit bij Cocorico, dit is een familie bedrijf wat opgericht is in 1969 door mijn oma (Corry Wesbonk) en in 1994 overgenomen is door mijn moeder (Els Herngreen).

Nieuwsgierig naar mijn passie en werkwijze neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak. Ik zie u graag in onze salon.

Wist u dat Cocorico:

  • Gratis parkeerplaatsen voor de deur heeft?
  • Rolstoelvriendelijk is?
  • Op loopafstand van het Meander Medisch Centrum Amersfoort zit?
  • Een salon is, gespecialiseerd in mensen met haar- en hoofdhuidproblemen?
  • Contracten heeft bij alle zorgverzekeraars voor optimale vergoeding?
  • Wij bezig zijn met een webshop voor al onze producten?