Home

Voor elk haarpobleem of haarziekte

een passende oplossing!

Verschillende oorzaken van haaruitval

Last van haaruitval? Haaruitval is erg vervelend en kent veel uiteenlopende oorzaken en stadiums. Sommige vormen van haarverlies zijn van permanente aard en andere meer tijdelijk. Soms resulteert het in plaatselijke haaruitval en soms zelfs in compleet haarverlies.

Daarnaast komen haarproblemen en haarziektes bij mannen en vrouwen voor, maar ook bij kinderen. Een kleine geruststelling is wellicht dat voor elke vorm van haarverlies een passende oplossing te vinden is.

Meest voorkomende vormen van haarverlies of haaruitval

Hoewel er dus veel verschillende oorzaken zijn van haarverlies, zijn er een aantal veel voorkomende, namelijk:

 • Alopecia

  Alopecia is zo een vorm van haaruitval die iedereen kan raken, mannen, vrouwen, jong en oud. Ook alopecia kent verschillende oorzaken. Zo kunnen ziektes, erfelijke aanleg maar ook gewoon ouderdom leiden tot (tijdelijke) haaruitval, dun haar, kale plekken of kaalheid.

  Met onze, meer dan 50 jaar lange, ervaring met deze vorm van haaruitval zoeken we graag gezamenlijk met jou naar een passende tijdelijke of permanente oplossing.

  Meer over haaruitval door alopecia >

 • Chemo

  Eén van de meest zichtbare bijwerkingen en daardoor voor vele ook een erg vervelende bijwerking van chemotherapie is haarverlies.

  Wat hierbij kan helpen is om je erop voor te bereiden door bijvoorbeeld van tevoren je haren kort laten knippen en een pruik zoeken in de kleur en structuur van je haar. Ook kan je ervoor kiezen om je hoofd met sjaals of hoeden te bedekken.

  Graag staan wij je bij en helpen we zoeken naar een mooie passende oplossing voor jou.

  Meer over haaruitval door chemo >

 • Stress

  Stress is een veel voorkomende, gelukkig, tijdelijke vorm van haaruitval. Hoewel het een vrij bekende oorzaak is, is het niet altijd makkelijk om vaststellen dat het ook daadwerkelijk de oorzaak van jouw haaruitval vormt. Wij adviseren daarom altijd om contact op te nemen met je huisarts, zodat de huisarts kan vaststellen of stress daadwerkelijk de boosdoener is.

  Toch zijn er ook een aantal voor de hand liggende en minder voor de hand liggende dingen die je kan doen om het effect zoveel mogelijk te reduceren. Wij helpen je hier uiteraard graag bij.

  Meer over haaruitval door stress >

 • Brandwonden of littekens

  Haarverlies ten gevolge van littekens of brandwonden is zeer goed te camoufleren met een haaraanvulling. Littekens en brandwonden veroorzaken kale plekken op de huid die blijvend van aard zijn. Op die plaats(en) bevinden zich namelijk geen haarwortelzakjes meer en kunnen dus geen haren meer groeien.

  We helpen je graag een oplossing te vinden dat mooi en natuurlijk mixed met je eigen haar en dat niet van echt te onderscheiden is.

  Meer over haarverlies door brandwonden of littekens >

Diagnose bij haarziekte

Zoals gezegd zijn sommige van de bovengenoemde redenen van haarverlies (meer) tijdelijk van aard, waar andere permanent zijn. Het is daarom belangrijk om allereerst vast te laten te stellen wat de oorzaak van het verlies van je haren is. Dit is van belang om vervolgens, waar mogelijk, een behandelplan op te stellen en naar een passende oplossing te zoeken.

Voor elk haarprobleem een oplossing

Graag staan wij u hierin bij, want laten wij vooropstellen dat elke vorm van haarverlies erg vervelend is. Daarom zijn wij dan ook van mening dat iedereen een verzorgd kapsel kan hebben, dat in harmonie is met zijn of haar persoonlijkheid.

En omdat elk probleem een andere oplossing kent. En alles persoonlijk is zoeken we graag samen met jou naar de beste oplossing. Bij ons is het dan ook mogelijk om in alle discretie en in een rustige omgeving hiernaar te zoeken, waarbij je de verschillende mogelijkheden niet alleen kan zien, maar ook voelen en eventueel kan dragen.

Meer weten?

Wil je nou meer weten, neem dan gerust even contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak!

Vrijblijvende afspraak maken   of   Neem contact op